Plugin Language Selector Related per a WordPress

Fa molt de temps que tenia al meu cap la idea d’escriure el meu blog en varis idiomes (per així poder practicar i no oblidar les poques llegues que conec) però amb els últims canvis en la política de Google respecte al contingut duplicat i la nul·la possibilitat de WordPress per relacionar contingut en altres idiomes va fer que em tragués la idea del cap.

Parlant amb un amic d’això, em va animar a escriure un plugin per poder relacionar el contingut en altres idiomes però, poc a poc ho vaig anar deixant al sac de coses pendents de fer perquè, a part de no tindre gairebé temps, mai havia tocat el codi de WordPress, i no sabia per on començar, fins que un dia vaig anar al congres de WordPress a Sevilla i em va tornar a obrir la curiositat sobre aquest CMS. Amb una petita base al meu cap, vaig decidir investigar una mica i el resultat es diu language-selector-related (Selector d’idiomes relacionats) per a WordPress.

El plugin que he creat es molt simple. Permet relacionar el contingut d’un blog amb altres blogs que tenen el mateix contingut en altres idiomes (cosa que si no s’indica, el robot de Google ho considera contingut duplicat i lo penalitza).

El plugin afegeix en el header de les pagines, posts i llistats, el meta meta rel=”alternate” hreflang=”xx” que tu indiquis en cada cas. A mes a mes també te un Giny (widget) per poder posar un enllaç al contingut en altres idiomes en alguna de les zones que permeti el tema actiu.

Un exemple. Imagineu que teniu un post escrit en Angles Britànic i Espanyol, a diferents blogs i vols indicar-li al robot de Google que es el mateix contingut en diferents idiomes (per a que no el consideri contingut duplicat).

El primer pas per fer això es instal·lar i activar el pugin language-selector-related (Selector d’idiomes relacionats) en els dos blogs que tenen les traduccions (pots trobar el plugin en el repositori oficial de WordPress. Si no estas segur de com fer això, consulta la documentació de WordPress sobre com instal·lar plugins des de el seu repositori oficial)

Exemple de com funciona el plugin language selector related amb els post a WordPressQuan el plugin estigui activat, edita el post i mou-te a la part de sota, a la caixa del plugin language-selector-related i afegeig les urls i els idiomes que existeixen per a aquest contingut. Es important indicar totes les urls per a totes les traduccions existents en els diferents idiomes. Incloent el del actual post.

A mes a mes, també pots realitzar els mateixos passos per a les categories, tags, pagines e inclús la pagina principal. Es molt fàcil i et permetrà tenir el teu blog en varis idiomes sense que el robot de Google ho consideri contingut duplicat.

Et recomano que ho provis i si pots, escriguis les teves impressions. Es gratis i podràs revertir els canvis si no t’agrada el resultat. El plugin esta programat per desfer els canvis si decideixes des instal·lar-lo

Exemple de com funciona el plugin language selector related en el header del blog a WordPress

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *