varnish-cache

Esborrar la cache de Varnish 3

Fa poc que he començat a utilitzar aquest programa i la veritat es que el trobo del tot molt interessant. Per a qui no el conegui, Varnish-cache es un proxi-cache que s’instal·la al servidor web i que, be configurat, pot fer que la teva web funcioni realment ràpid.

El funcionament es senzill, una vegada instal·lat el programa, has d’indicar-li a qui servidor web ha d’anar a sol·licitar la informació que li demanin els usuaris. Aleshores, quan aquest visitin la teva web, Varnish la descarregara i l’enviara als usuaris i, a mes a mes, la desara al servidor el temps que l’indiquis per a que, en sol·licituds posteriors, si no ha canviat la informació, no tingui que tornar-la a demanar, alliberant ample de banda i cpu, i aconseguint que la teva web doni realment la sensació de volar.

L’ultima versió te millores interessants però, (igual que quan actualitzes la teva versió de JAVA i et trobes que la teva aplicació deixa de funcionar), alguns mètodes de la anterior versió, no funcionen en Varnish 3 per lo qual, toca buscar per Internet per esbrinar com fer que les teves aplicacions i plugins funcionin de nou.

Potser, el primer canvi mes important que vaig tindre que buscar jo va ser, como netejar la cache de Varnish 3.

El nou comandament es el següent:

1
# /usr/bin/varnishadm -T 127.0.0.1:6082 -S /etc/varnish/secret "ban.url .*"

Per a qui no ho conegui, varnishadm es una consola que s’instal·la amb el programa Varnish, i que serveix per gestionar-lo. Té unes quantes opcions (si ens connectem a aquesta i executem la comanda help, ens mostrara la llista amb les opcions possibles) entre totes, esta la comanda ban que es la que substitueix a l’antic purge que era la comanda que buidava la cache a l’anterior versió.

I pel qui no sàpiga que son totes aquests paràmetres que surten a la comanda anterior, a continuació les resumeixo breument:

– T
Es la ip:port pel qual escolta varnishadm. La configuració sol trobar-se a /etc/sysconfig/varnish en les següents constants:

  • VARNISH_ADMIN_LISTEN_ADDRESS=127.0.0.1
  • VARNISH_ADMIN_LISTEN_PORT=6082
– S
Es la ruta on es troba el fitxer que conte el pw per connectar-se a varnishadm. Per defecte sol trobar-se a /etc/varnish/secret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *