Arxiu de la categoria: Varnish

Totes les proves que he anat fent amb varnish-cache. Un gran servidor proxy.

Configurar Varnish 3 per al us amb ESI

Una de les millores que mes m’han agradat de l’ultima versió de Varnish a sigut la implementació del llenguatge ESI i, tot i que la versió anterior ja portava certa compatibilitat amb ESI, aquesta no acabava de funcionar molt be.

Diagrama de escorcoll amb ESIPer a qui no sàpiga de que parlo, ESI es un llenguatge de marcatge que permet marcar parts d’una plana web per ser escorcollat de manera independent de la resta de la plana web. Imagineu-vos que teniu en la vostra pagina principal de la vostra web una part que es 100% estàtica (logos, menús,…) i un altre part que es mes dinàmica (una columna de noticies per exemple). Els sistemes tradicionals fins ara, nomes permetien escorcollar una plana web sencera per lo que si volíeu actualitzar la columna de noticies, teníeu que indicar-li al vostre sistema de escorcoll que actualitzara tota la plana web sencera (inclús les parts que no s’han modificat). Amb ESI, pots indicar al teu sistema que nomes actualitzi una part de la plana web (en aquest cas la columna de noticies) per lo qual, la resta de la web no s’actualitzaria estalviant-nos el cost de memoria, cpu i trafic que tot aixo comporta.
Continua llegint

varnish-cache

Esborrar la cache de Varnish 3

Fa poc que he començat a utilitzar aquest programa i la veritat es que el trobo del tot molt interessant. Per a qui no el conegui, Varnish-cache es un proxi-cache que s’instal·la al servidor web i que, be configurat, pot fer que la teva web funcioni realment ràpid.

El funcionament es senzill, una vegada instal·lat el programa, has d’indicar-li a qui servidor web ha d’anar a sol·licitar la informació que li demanin els usuaris. Aleshores, quan aquest visitin la teva web, Varnish la descarregara i l’enviara als usuaris i, a mes a mes, la desara al servidor el temps que l’indiquis per a que, en sol·licituds posteriors, si no ha canviat la informació, no tingui que tornar-la a demanar, alliberant ample de banda i cpu, i aconseguint que la teva web doni realment la sensació de volar.
Continua llegint