Arxiu de la categoria: PHP

Algunes funcionalitats que he anat creant al llarg d’aquests anys dedicats a aquest llenguatge.

Google i el seu Oauth2

Aquesta setmana m’ha tocat lidiar amb la api de google per a un projecte i, la veritat es que m’ha cridat l’atenció el sistema que tenen per autentificar-si i utilitzar els seus serves. Em sembla simplement perfecte. Llastima que la seva documentació no sigui aixi, per lo que vaig a explicar una mica els passos que vaig realitzar per si a algú li serveix d’ajuda.

Abans de continuar, dir que existeix dos maneres d’utilitzar la seva api des de la vostra aplicació php. La primera es utilitzant les classes que google ja te implementades i que us podeu descarregar des de el seu repositori. L’altre es armar-vos de valor i picar el codi a la vostra aplicació utilitzant nomes el que necessiteu.
Continua llegint

Fa molts minuts…

Aquesta funció es interessant per posar a la típica columna de noticies que ha d’indicar el temps que fa que s’ha publicat, o per mostrar en un fòrum el temps que fa que s’ha publicat un post.

El seu us es molt simple, nomes s’ha de cridar a la funció passant com paràmetres la data en format (YYYY-MM-DD hh:mm:ss) que es el format per defecte que sol retornar el MySQL las dates (per aixo el nombre de la variable).
Continua llegint

Com obtenir el navegador que esta utilitzant el nostre usuari.

Aquesta es la típica funció que, de tant en tant, ens fa falta per aconseguir que la nostra web es mostri correctament.

Es cert que HTML5 i els scripts com Modernizr que existeixen per fer que es visualitzi correctament en qualsevol navegador, estan fent meravelles, però, de tan en tan pot anar be discriminar segons el navegador amb el que es visualitza la nostra pagina, fer una cosa o un altre (Per exemple a la hora de mostrar un plug-in per descarregar).
Continua llegint