Realitzar una copia d’una base de dades MySql des de consola

Alguna vegada m’ha passat que, necessitava obtenir una copia d’una base de dades funcionant en MySql però el servidor s’ha resistit a deixar-me connectar amb alguna eina gràfica del tipus MySql Workbench o HeidiSQL. Si també us a passat a vosaltres, no desespereu, si teniu accés al servidor mitjança la consola de linux, hi ha una alternativa. Podeu generar una copia de la vostra base de dades utilitzant el programa mysqldump que sol tenir instal·lat la majora de servidors que tenen instal·lats el servei MySql (per poder realitzar el manteniment de la mateixa).

Per poder extreure la informació de la base de dades i desar-la en un fitxer, executar la següent comanda:

1
mysqldump -u{usuari} -p{contrasenya} {nom-de-la-base-de-dades} > {ubicació-i-nom-del-fitxer-sql-a-generar}

Peró atenció, si teniu procedures creades en la vostra base de dades, per defecte aquesta comanda no les extreu. Per a que si ho faci teniu que afegir l’opció “routines”

1
mysqldump -u{usuari} -p{contrasenya} –routines {nom-de-la-base-de-dades} > {ubicació-i-nom-del-fitxer-sql-a-generar}

Una vegada finalitzat el proces, tindreu un fitxer amb totes les sentencies sql que teniu que executar en un servidor MySql per obtenir una copia idèntica de la vostra base de dades.

Ara nomes us queda descarregar el fitxer generat del servidor i executar-lo en la nova base de dades, utilitzar qualsevol programa de descarrega de dades sobre MySql. Jo us recomano utilitzar la consola de MySql. Si no sapigueu com fer-lo doneu-li una ullada a aquest post en el que us detallo com Importar una base de dades MySql utilitzant la consola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *