Modificar varies imatges a la vegada amb Gimp

Una de les assignatures que tenia pendent Gimp era la possibilitat de editar varies imatges a la vegada aplicant-li els mateixos paràmetres (como per exemple, redimensionar totes les imatges de la excursió del dia de ahir a una mida acceptable, per a poder publicar-les per Internet sense morir en l’intent).

Després d’investigar una mica, he trobat un plug-in per a Gimp anomenat DBP (David’s Batch Processor) que, encara que en algunes distribucions de Linux (com ubuntu o suse) o per a les versions de Mac s’instal·la a cop de clic, en altres distribucions com Fedora es una mica mes complicat, per lo qual, passo a detallar els passos que he fet jo per si a algú li serveix.

El primer pas es instal·lar Gimp i el seu paquet de desenvolupament per poder compilar plug-ins. També es necessari tenir instal·lats els paquets make, glibc-devel, gcc, gcc-c++, kernel-headers i cpp.

1
# yum install gimp gimp-devel  make glibc-devel gcc gcc-c++ kernel-headers cpp

Una vegada instal·lat, descarregar de la web oficial el plug-in DBP (http://members.ozemail.com.au/~hodsond/dbp.html) i descomprimir-lo en el directori on Gimp busca els plug-ins.

Directori on Gimp busca els plug-insPer saber on Gimp busca els plug-ins (ja que segons quin sigui el sistema operatiu o distribució pot varia), la millor manera es entrar en Gimp i anar al menú Edit -> Preferences i una vegada dins, buscar la opció Folders -> Plug-ins i aquí es on surt indicat el directori que utilitza Gimp per als plug-ins.

Una vegada descomprimit, entrar al directori i executar la següent comanda:

1
$ make install

I si tot a anat be i no ha sortit cap error en el proces d’instal·lació (en el meu cas tot va funcionar correctament) ja ho tindreu instal·lat.

Per utilitzar-lo nomes teniu que obrir el Gimp i anar al menú Filters -> Batch Process i ja us iniciara l’aplicació. Si no teniu aquesta opció en el menú de Gimp, probablement es degut a que no s’ha instal·lat correctament. Jo ho he provat amb la versió 2.8.2 de Gimp i m’ha funcionat.

Si algú té algun dubte, pot escriurem e intentaré ajudar-li en lo que pugui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *